Nici cu 200.000 de euro stransi, Calin nu poate fi salvat in Romania. Cazul care a mobilizat o tara intreaga

0

Povestea lui Calin, baiatul care se stinge in asteptarea unui transplant de plamani a avut un impact neasteptat. In doar 3 zile oamenii s-au mobilizat si au strans peste 200.000 de euro ca sil ajute, dar este in zadar.

Statul nu ii poate oferi interventia de care are nevoie, iar plamanii nu ii poate lua din Europa. El a fost respins de clinica din Austria, pentru ca medicii de acolo au un numar limitat de trasnplanturi pentru straini si ignorat de statul roman, Calin cauta acum o alta tara unde sa fie operat.

O solutie de ultim moment este sa mearga in India, dar nu are garantia ca la clinica de acolo va primi plamnii. Desi in urma mobilizarii impresionante a oamenilor prin campaniile ca „Aer pentru Calin”, baiatul trebuie sa se lupte acum cu un sistem care nu are reguli clare in ceea ce priveste transplanturile. Calin spera sa nu fie prea tarziu pana se va indura cineva de el si va gasi plamanii care sa ii dea sansa la o noua viata. „Traiesc o minune. Mi s-a dat o a doua sansa la viata Daca nu de la statul roman, din pacate, asa cum era normal, din partea multor oameni cu suflet. Oficial nu am primit nimic si nici nu mai am pretentia sa primesc nimic. Momentan”, a spus Calin.

Sursa: stirileprotv.ro

VIA

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!